top of page
UTMÄRKELSER

Sollos Pris ger löpande resebidrag till studenter som besöker Spiltan Invest för att få information om sparande. 
 

Under priskommitténs arbete har det under åren kommit fram insatser och initiativ som vi vill belöna eller stödja. Här nedan ser du personer och organisationer som vi tycker gör fantastiska insatser på olika sätt:
 

2022 - Biståndsorganisationen Diakonia har tacksamt mottagit en gåva från Sollos fond. Denna gåva kommer att användas i ett tvåårigt projekt som Diakonia bedriver med stöd även av Musikhjälpen för att främja och skydda barns rättigheter i Mali.
 

2022 - Helya Riazat fick ett specialpris för sitt engagemang som rektor för Järvaskolan. 

2021 - Zatara Mustafa fick ett specialpris för sitt initiativ och engagemang i "Förortsentreprenörer" 


2019 - Anders Andersson fick ett specialpris för sitt livslånga engagemang för entreprenörer. 
 

2019 - Simon Settergren har nu, med benäget stöd och Sollos Pris och Investment AB Spiltan, sjösatt sitt fantastiska filmprojekt "Kungen av Altantis" med bl a Happy JankellPhilip ZandénSimon Settergren. Se trailer här!
 

2018 - Även detta år sponsrar vi Team Rynkeby och deras verksamhet där de bl a samlar in medel till Barncancerfonden.

2018 - Lamis Khattab. Grundare av Möllans Basement som är en mötesplats för ungdomar i Malmö som inte staden kan fånga upp under nätterna. Med läxhjälp, CV skrivning, intervjuteknik och ett roligt häng kallas mötesplatsen oftast för den roliga arbetsförmedlingen. Lamis har också grundat Moderna gymnasiet som är en entreprenörskola som är högskoleförberredande.

 

2018 - www.smaspararguiden.se : Vill rädda svenska folkets pensioner från luriga säljare med hjälp av oberoende och digital rådgivning. Grundarna Patrick Siegbahn och Andreas Runnemo har gjort en stor insats för få ut information till sparare om dåliga fonder och har bland annat varit med och avslöjat turerna runt fondbolaget Allra.

2017 - Gav vi priset "Årets Community Organizer" till grundaren av "Sthlm Music City" Sara HerrlinSweden Demo Day.

2017 - Resestipendium till 6 medlemmar i Unga aktiesparare som kunde besöka Berkshire Hathaways årsstämma med Warren Buffett i Omaha USA, se reportage här. Samma resa gjordes med två utvalda Unga Aktiesparare 2018, se deras reportage här.2016 - Adiba Barney fick utmärkelsen "Community Supporter of The Year Award" på evenemanget "Sweden Demo Day" där Sollos pris stod för prischecken.

 

2016 - Affärsängelakademin. I seminarieform har ett 70 tal affärsänglar utbildats och fått värderfulla erfarenheter genom att studera och diskutera riktiga case. Ledarna för satsningen var Lennart Blomdahl och Katja Lepola. 

 

2015 - Vi sponsrade Ida Persson i Team Rynkeby Kristianstad när de cyklade till Paris för att därmed samla in pengar till Barncancerfonden.

bottom of page