top of page
2020 ÅRS SOLLOS PRIS FINALISTER

DEQA ABUKAR
grundare BLING & Womenisa

BLING rörelsen startade som en reaktion på entreprenöriell segregation och som ett försök att driva positiv samhällsförändring samt motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer. Bling ökar möjligheterna för synliga minoriteter att starta en framgångsrik verksamhet genom nätverk, kunskap, förebilder, erfarna mentorer och mer som gör det enkelt för många att våga ta första steget.

Womenisa är en del av Bling och är ett nätverk där målet är att inspirera och främja entreprenörskap bland kvinnor, i synnerhet kvinnor med utländsk bakgrund.


https://www.blingstartup.se
https://www.womenisa.se

JANIS LANCEREAU
Ägare & VD STARTcentrum samt grundare av Emax 
 

Janis är ägare och VD i STARTcentrum vars vision är att utveckla det entreprenöriella samhället.


Han och hans kollegor jobbar dagligen för att ge råd och hjälp åt personer som vill starta företag.

Han har jobbat med entreprenörskap sedan 90-talet och utvecklat ett 10-tal olika entreprenörskapskoncept. 2002 grundade Janis konceptet Emax Sverige som årligen samlar de mest driftiga unga entreprenörerna i Sverige för att ge dem inspiration, kunskap och nätverk. 2012 etablerade han Emax Norge som även det är årligen återkommande och 2020 genomfördes konceptet i Kenya. Emax prisades 2008 som bästa entreprenörskapskoncept i Europa. Totalt har över 4000 unga entreprenörer deltagit på Emax genom åren.http://startcentrum.se
http://emaxsverige.se
https://www.innovasjonnorge.no/…/kurs-og-arrangemente…/emax/
http://bethefuture.global
https://www.nyforetagarcentrum.se/orebro/

STEFAN & LINDA FALKBOMAN
grundare och verksamhetsledare UngDrive
 

UngDrive är en icke vinstdrivande organisation som strävar mot att hjälpa så många unga som möjligt att upptäcka det roliga med entreprenörskapet och att utvecklas som individer. UngDrive erbjuder dels en gratis företagsform till alla barn och ungdomar under 16 år och dels konceptet UngDrive Academy som innebär att ungdomar mellan 15-18 år får 1500 kr i startkapital och coachning hela sommaren för att förverkliga sina egna idéer.

UngDrive växer snabbt och finns idag i 81 kommuner och årligen inspireras 15 000 elever genom inspirationsturnéer på skolor. Sedan 2011 har även UngDrive Masters arrangerats som ett SM för sommarföretagare. Till detta handplockas 150 ungdomsentreprenörer och samlas i Gnosjö.


 

https://ungdrive.se

bottom of page